Priprema za IELTS test – Vaša “prolaznica” za uspešan i srećan život u inostranstvu

Priprema za IELTS test – Vaša “prolaznica” za uspešan i srećan život u inostranstvu

Svedoci smo činjenice da sve veći broj ljudi, svih uzrasta, u potrazi za boljim životom, napušta našu zemlju. Smer ovih imigracija je pretežno ka zapadnim zemljama, kao i ka državama gde je engleski jezik predominantno sredstvo komunikacije. Međutim, pre nego što se otisnete ovim putem, važno je položiti specijalizovani ispit iz engleskog jezika, odnosno IELTS test. Dobijeni sertifikat iz IELTSA vaša je “karta” za dalji prosperitet i nastavak života u inostranstvu. Upravo zato je priprema za IELTS test jedan od najbitnijih uslova kako biste mogli da studirate i radite u stranim zemljama.

Šta podrazumeva i kako izgleda IELTS ispit?

Pre svega, treba razjasniti šta IELTS uopšte znači. Ovo je skraćenica od International English Language Testing System. Odnosno, Međunarodni sistem za testiranje znanja iz engleskog jezika. Predstavlja jedan od najpriznatijih i najpopularnijih ispita iz engleskog jezika. Namenjen je svima koji svoju budućnost, u vidu studiranja ili rada, vide u zemljama sa engleskim govornim područjem. To su, na primer, SAD, Australija, Novi Zeland, Kanada, Velika Britanija ili neke druge evropske zemlje.

Postoje dva oblika, odnosno vida ovog testa, u zavisnosti od vaših budućih namera i razlog zbog kojih vam je sertifikat neophodan. Ako želite da studirate u inostranstvu, onda se polaže Akademski (Academic) IELTS test. Ukoliko vam je potrebna radna viza i želite dalje poslovno da se usavršavate, onda se polaže Opšti (General training) IELTS test. Sam ispit se sastoji iz četiri dela, gde se testiraju sposobnosti slušanja (listening), čitanja sa razumevanjem (reading), pisanja (writing) i razgovora (speaking) na engleskom.

priprema za IELTS test Online engleski 2

Sve ocene kreću se u rangu od 0 do 9, i većina obrazovnih, odnosno akademskih institucija, kao i mnoge druge ustanove širom sveta priznaju IELTS sertifikat.

Zbog čega je priprema za IELTS test važna?

Mnogima na prvu loptu ovaj test deluje jednostavno, a u stvarnosti je potpuno obratno. Kada se učenici u školi, recimo, spremaju za pismenu vežbu ili test iz engleskog, većina đaka uglavnom uči samo za taj test. Nakon završenog testa, znanje veoma lako isparava i zaboravlja se. Međutim, kod IELTS ispita to nije svrha. Poenta IELTS-a jeste znati i razumeti engleski jezik. Dakle, razumevanje onoga što pišete, govorite, čitate i slušate na engleskom ključ je polaganja IELTS ispita.

Upravo zato je kvalitetna i sveobuhvatna priprema za IELTS test od presudnog značaja za dalje usavršavanje. Kada se pripremate za polaganje ovog testa, detaljna pažnja se poklanja svakom od četiri segmenta testa. Velika prednost IELTS kursa sastoji se u tome što se u potpunosti možete pripremati iz udobnosti svog doma, odnosno iz atmosfere koja vam prija. Od položenog IELTS test zavisi i vaša dalja karijera u inostranstvu. Naime, službe za imigraciju u više od 135 zemalja, koje priznaju IELTS sertifikat, upravo traže potvrdu o znanju kao važan uslov za ulazak u njihovu zemlju.

Takođe, IELTS sertifikat vam može pomoći da napredujete i u svojoj zemlji, odnosno na svom radnom mestu. Ili vam, pak, može pomoći da sa lakoćom pronađete drugi posao koji vam više odgovara.

Kada se ovaj test polaže i koliko dugo je on validan?

Kada se spremate za IELTS test, važno je da sami odredite vreme koje vam je potrebno za ovaj kurs. Priprema za IELTS test, najgrublje i odokativno rečeno, traje od 3 do 4 meseca, ali vreme može biti kraće ili duže. Sve zavisi od vaših preferencija i ličnog napretka. Ovo je važno zbog bolje organizacije vremena, ukoliko ste već unapred odredili datum kada ćete IELTS test polagati. Najčešća pitanja koja se tiču samog IELTS testa jesu koliko je sertifikat položenog testa validan, kao i kada se ovaj ispit može polagati.

priprema za IELTS test Online engleski 3

Ovaj ispit možete polagati tokom cele kalendarske godine i to svakog meseca. Imajte u vidu da postoji usmeni i pismeni deo testa. Pismeni IELTS ispit ne možete odlagati i pomerati, a tačan datum polaganja ćete znati dve nedelje pred ovaj test. Usmeni deo testa se samo u izuzetnim slučajevima (bolest i slično) može odložiti. Zato, ponavljamo, izračunajte unapred koliko vam je vremena potrebno za pripremu, da se ne bi desilo da se na zakazanom testu ne pojavite. Tek kada ste potpuno sigurni da ste spremni i da želite tog i tog meseca da polažete, onda uplatite novac. Samo na taj način uštedećete i vreme i budžet. .

Ništa nije večno, pa ni dužina trajanja validnosti IELTS testa. Od trenutka kada ga položite, IELTS sertifikat važi dve godine.

Online engleski – Priprema za IELTS test na najbolji mogući način

Ako želite da budete sigurni u sebe i svoje znanje iz engleskog za ovaj test, onda je priprema za IELTS test i pohađanje kursa iz istog u Online školi engleskog jezika najbolje rešenje za vas. U našoj virtuelnoj učionici sa lakoćom i veoma brzo ćete proširiti i obogatiti svoj vokabular i fluentnost komunikacije. Uz maksimalnu posvećenost svakom polazniku od tima iskusnih profesora, naučićete pravilno da pišete pisma i eseje na engleskom. Na zanimljive i individualno prilagođene načine sa našim đacima odrađujemo sve vežbe slušanja i vežbe čitanja.

Naučićemo vas, kroz konverzaciju, koji su sve to trikovi za davanje boljih, samopouzdanijih i sadržajnijih odgovora na IELTS testu. Pored redovnog, dobićete i dodatni materijal za vežbe slušanja, pisanja, govora i čitanja na engleskom. Nakon završenog kursa, radimo i simulaciju testa, kako bi vaše znanje bilo kompletno. Jedna od najvećih prednosti online učenja engleskog jeste što termine pohađanja IELTS kursa sami birate!

Kontaktirajte nas odmah i prijavite se za kurs koji vam ceo život može okrenuti nabolje!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Uživate u našem blogu? Podelite sa prijateljima! :)

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian