IELTS priprema

Šta je IELTS test i ko treba da ga polaže?

IELTS je skraćenica od International English Language Testing System. Sama reč international nam već govori da je test priznat svuda u svetu od Evrope, Amerike pa do Australije i standardizovan je. Postoje dva tipa IELTS testa, a to su akademski i opšti tip. Akademski je namenjen studentima koji žele da studiraju u inostranstvu bilo da su master studije u pitanju ili osnovne studije, dok je opšti tip za srednjoškolce koji takođe žele da studiraju u inostranstvu, potreban je i za imigracije kao i mnogim drugim agencijama za zapošljavanje.

Ukoliko želite da konkurišete za stipendiju verovatno će vam od potrebne dokumentacije tražiti i položen IELTS test, a određene firme vreduju IELTS test kao dokaz o znanju engleskog jezika i vaš CV će biti bolje ocenjen i kotiran. Pre polaganja bilo TOEFL ili IELTS testa, toplo vam savetujemo da se prvo raspitate kod agencije, firme, univerziteta ili bilo koje druge institucije kojoj želite da validnim sertifikatom dostavite dokaz o svom znanju engleskog koje sertifikate oni vrednuju i koliki broj poena vam je neophodan.

Kako izgleda IELTS test?

Test se sastoji iz slušanja, čitanja, pisanja i razgovora. Svaki od ovih delova je podeljen na segmente i postoji forma svakog dela koja je ista na svakom ispitu, stoga sa adekvatnom pripremom i znanjem kako tačno izgleda test i naravno vežbom ćete sigurno imati visok broj poena. Čitanje i pisanje traju 60 minuta, slušanje 30, a razgovor do 15 minuta. Ispit ukupno traje 2 sata i 45 minuta.

Kako se boduje?

Ukupan broj bodova je od 0 do 9, s tim što se ocena od 8.5  smatra već visokim bodom poena koji je ekvivalent znanju C2 nivoa. Svaki deo testa se ocenjuje pojedinačno, da bi se kasnije ukupni bodovi pretvorili u skalu od 1 do 9. Rezultate testa ćete podizati lično 13 dana nakon polaganja testa. Ukoliko ne živite u Beogradu rezultati će vam biti poslati poštom.

Gde mogu da ga polažem i koja je cena?

IELTS test možete polagati u Beogradu u British Council-u, Terazije 8. Cena testa je 25 000 dinara i iznos se plaća u celosti direktno u centru. Prilikom uplate je potrebno dostaviti i dve fotografije za pasoš koje nisu starije od šest meseci i nemojte da zaboravite da imate kod sebe ličnu kartu ili pasoš radi indetifikacije.

 

Koliko važi test?

Test je validan 2 godine nakon polaganja.

Gde je priznat IELTS?

IELTS je priznat u 135 zemalja širom sveta.

Kada mogu da ga polažem?

IELTS test može da se polaže svakog meseca tokom cele godine. Tačan datum polaganja ćete dobiti dve nedelje pred pismeni test i datum pismenog testa se ne može pomerati. Datum usmenog testa je moguće pomeriti isključivo u slučaju bolesti ili više sile. Savetujemo vas da kada se odlučite sa sigurnošću da ste se spremili za ispit i da baš taj mesec želite da polažete tek onda se prijavite i uplatite novac, jer se kandidatima često dešava da nakon uplate zbog treme i potrebe da se još spreme požele da pomere testiranje za sledeći mesec. Novac koji ste uplatili vam se neće refundirati. Postoji mogućnost parcijalne refundacije, ali je za to potrebno dostaviti pismeni dokaz o razlogu zašto kandidat ne može da polaže test.

IELTS test

Cena kursa :

159 € / mesec

ČASOVI:

 • individualni:
  3 x nedeljno

Prijavite se

Način plaćanja

99 € / mesec

ČASOVI:

 • grupni:
  3 x nedeljno
  2 meseca

Prijavite se

Način plaćanja

Šta dobijate?

 • proširivanje vokabulara i fluentnosti
 • pisanje grafova,pisama i eseja
 • vežbe slušanja
 • vežbe čitanja
 • trikovi za bolje odgovore
 • simulacija testa
 • dodatni materijal za vežbu
 • fleksibilni termini

Šta Vam je potrebno?

 • Laptop ili mobilni telefon
 • Stabilna internet konekcija
 • Poželjno slušalice sa mikrofonom
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Uživate u našem blogu? Podelite sa prijateljima! :)

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian