Engleski jezik online | Časovi | Škola | Učenje | Kursevi | Cene

string(16) "mediagal_casovie" string(16) "mediagal_casovie" string(16) "mediagal_casovie"
Primer časa Engleski online čas - primer Primer lekcije Engleski online lekcije - primer Beleške sa časa Engleski online - beleške

TOEFL priprema

časovi engleskog jezika

Pripremite se brzo i efikasno za TOEFl test. Jako je bitno znati šta vam se traži na testu i provežbati na primerima koji su identični samom testu. To možete imati isključivo u online školi, jer je ceo test na kompjuteru, te smo napribližniji originalnom TOEFL testu.

Šta je TOEFL?
TOEFL ( Test of English as a Foreign Language) testira znanje engleskog jezika kanditatima kojima engleski nije maternji jezik. Dakle, ovaj test proverava vaše znanje engleskog jezika i trebaće skoro svakom ko želi da studira u inostranstvu, bilo da su u pitanju osnovne studije ili master. Takodje, pojedine letnje škole zahtevaju položen TOEFL, a i izdavanje radne dozvole nije moguće bez ovog testa. Nije dovoljno da samo kažete “ja znam engleski”, već treba dostaviti dokaz o tome. Sa TOEFL-om nema greške i zasigurno će bogatiti vaš CV i dati vam prednost.

Za šta mi treba TOEFL?
TOEFL je potreban za studiranje na inostranim fakultetima, za osnovne, master ili doktorske studije. Takođe, mnogi studentdski programi ( stipendije, razmena studenata itd.) podrazumevaju položen TOEFL ispit.


Gde se polaže TOEFL u Srbiji?
Ispit možete polagati u nekom od ispitnih centara u Beogradu, Nišu i Subotici. Ali, za kurs se možete spremiti online i tako uštedeti vaše vreme i novac. 


Koliko važi TOEFL test?
TOEFL važi dve godine, jer se nivo znanja engleskog menja tokom određenog vremena.


Koliko minimum poena mi treba da bih položio?
Broj potrebnih poena određuju ustanove koje traže položen TOEFL. Mogu propisati različiti broj potrebnih poena za različite delove testa. TOEFL test ne može da se padne, već je potrebno dobiti odredjen broj poena. Pre pripreme, bilo bi povoljno da proverite koliki broj poena vam je potreban.


Koliko pre testa mi je potrebno da počnem da se spremam?
Vreme koje je potrebno da se spremi TOEFL test zavisi od vašeg trenutnog znanja engleskog jezika. Priprema traje 2-3 meseca, ali ukoliko je nivo znanja engleskog niži potrebno je sa pripremom početi znatno ranije.


Kako izgleda TOEFL test?
Test se sastoji od četiri dela: razumevanje pročitanog teksta (reading), razumevanje odslušanog teksta (listening), pričanja (speaking) i pisanja (writing).


TOEFL je iBT test. Šta to znači?
TOEFL test je IBT test. IBT je skraćenica za Internet Based Test, što znači da se ceo test odvija na kompjuteru. Ne postoji komisija i niko vas neće ispitivati čak ni za deo pričanja. Zbog toga je potrebno naučiti par caka prilikom polaganja kako biste što bolje iskoristili svoje ograničeno vreme. Na primer, treba znati kada možete da se vratite unazad, a kada to nije dovoljeno.


Da li mogu da polažem TOEFL ukoliko ne znam dobro engleski?

Može, ali sa pripremom treba otpočeti dosta ranije. Morali biste odredjeno vreme da radite sa profesorom osnove gramatike i predjete sva vremena, red reči u rečenici i neke gramatičke jedinice koje su neophodne za izlazak na test.


Da li smem da koristim papir i olovku na TOEFL testu?

Odgovore je DA! Na našem kursu vežbamo kako da najefikasnije iskoristite ovu mogućnost i hvatate beleške koje će vam zaista značiti na polaganju. Ceo test se odvija na kompjuteru, te ćete vaše odgovore kucati, ali dozoljeno je da koristite papir i olovku za hvatanje beleški.


Koliko traje TOEFL test?
Jedna od ključnih stvari na TOEFL testu je pravilo rasporedjivanje vremena. Test traje 4 sata, ali svaki segment je vremenski ograničen. Na ekranu će vam stajati sat koji odbrojava sekunde i uvek ćete imati uvid u preostalo vreme. Ovaj metod može polaznicima da stvori veliki pritisak, stoga je bitno naučii cake za što bolje rasporedjivanje vremena i ne zaboravite i 1 sekunda znači!


Kako izgleda priprema u OE?
U Online engleski školi vežba uz preko 10 testova iz 4 međunardno priznatih knjiga. Takopđe, piše se oko dosta eseja, i prolazi se skroz sve teme za pisanje i govor dok se ujedno obrađuje vokabular specijalno za TOEFL. Ceo kurs je koncipiran ka praktičnom delu, te ćete već posle par časova znati kako tačno izgleda TOEFL test. 


Šta ako nisam zadovoljan rezultatima?
Ukoliko niste zadovolji poenima koje ste dobili, test možete polagati koliko-god puta želite, ali naravno svako polaganje se dodatno plaća. 

Zašto da odaberete nas?

Odlučite se za online engleski koji će vam pružiti komfor učenja engleskog jezika bez napuštanja vašeg doma i uštedeti vreme i novac. Profesori će prilagoditi časove vašim potrebama tako što će dizajnirati lekcije specijalno za vas i pratiće individualni napredak učenika. Učite engleski u interaktivnoj virtuelnoj učionici ili putem mobilnog telefona gde ćete kroz konverzaciju steći samopouzdanje.

Časovi engleskog online | Udobnost vašeg doma

Udobnost vašeg doma

Časovi engleskog online | Uštedite vreme i novac

Uštedite vreme i novac

Časovi engleskog online | Časovi prilagođeni vama

Časovi prilagođeni vama

Časovi engleskog online | Engleski kroz engleski

Učite kroz konverzaciju

Drugi o nama

Šta naši klijenti kažu o nama i o njihovom iskustvu prilikom učenja engleskog jezika online